Meditatie weken

Naast de meditatie avonden van de stiltegroepen bleek er ook behoefte te zijn aan de voortzetting van de meditatie weken, zoals die tijdens het leven van Douwe Tiemersma regelmatig georganiseerd werden.

Deze weken volgen zoveel mogelijk de opzet zoals die aangegeven is door Douwe en zullen jaarlijks plaats vinden zolang er mensen bereid zijn om ze te organiseren en er belangstelling voor is.

De weken zijn bedoeld voor mensen die ervaring hebben met mediteren en affiniteit met het onderricht van Douwe Tiemersma.

De meditatieweken vinden in 2021 allen plaats op Schiermonnikoog en volgen de opzet van de Retraiteweek.

Er zijn 3 weken:

De weken verschillen buiten de Coronatijd qua programma niet zoveel, maar hebben een iets andere opzet.

  • In de Retraiteweek zorgen de deelnemers zelf voor onderkomen en maaltijden en komen bijeen voor meditatie, yoga, wandelingen en lezingen. De middagen zijn vrij te besteden.
  • De Stilteweek en de Winterweek verblijven de deelnemers in één gebouw en verzorgen samen op vrijwillige basis het hele gebeuren, van organisatie tot afwassen. De middagen zijn vrij te besteden. De Winterweek is een kleinere groep van ongeveer 12 mensen en de Stilteweek een grotere groep van rond de 20 deelnemers.

Klik voor meer informatie op de link of op het menu-item.

Meditatie-zaal-(2)
Meditatiezaal Kasteel Stoutenburg 2014

 

Print Friendly, PDF & Email