Stiltedagen

Algemeen

Coördinator : Marry van Huet,

stiltedagen@advaitastiltegroepen.net

Bijeenkomsten

Zie agenda voor de precieze data en locatie

Zondag 29 december 2024 in Tiel

Neem contact op met de coördinator als je mee wilt doen dan ontvang je een uitnodiging en instructies.

Frequentie :
Ongeveer om de drie maanden op een zondag.

Vanaf 10.00 uur koffie/thee.
11.00 uur –12.15 uur meditatie.
Lunch. Er wordt voor soep gezorgd. Neem eigen lunchpakketje mee.
13.00-14.00 meditatie
Theepauze
14.15-15.15 uur meditatie.

Het is ook mogelijk om een halve dag te komen. De middag begint om 13.00 uur.

Plaats :
Afwisselend in Tiel, Schiedam en Lopik en in Bergambacht.

Kosten : kleine bijdrage voor de soep, koffie en thee

Aanmelding : Opgeven bij bovenstaand email adres.

Opzet :

Steeds zal een wisselende deelnemer van tevoren een viertal korte teksten van Nisargadatta of Douwe uitzoeken en een hiervan aan het begin van elke meditateperiode op de stiltedag voorlezen.
Je kunt zitten op een matje of op een stoel. Als je een tijdje wilt liggen of bewegen kan dat. Pauzes zijn er steeds na een periode van ruim een uur.

Als er ontspanning komt, stopt het streven en ontstaat er stilte. Bij interne helderheid, gaat het ontspanningsproces verder en wordt de stilte grootser. Bewust-zijn wordt ruimer, voelend-zijn ontplooit zich: zelf-zijn blijkt eenvoudig alles-zijn. Formele meditatie met discipline (stil blijven zitten en de geest temmen) is niet nodig. De heldere ontspanningsruimte laat speels de indrukken en verschijnselen oplossen als een suikerklontje in de koffie. Leven is bewegen en mediteren is leven. Dus laat het mediteren samengaan met bewegen. De adem beweegt, het lichaam is nooit stokstijf, de energie stroomt. Het lichaam krijgt impulsen om te bewegen, te liggen, te rekken. In de sfeer van ontspannen helderheid krijgt de natuurlijkheid steeds meer kans. De gezamenlijkheid van het gebeuren versterkt het proces. Openheid laat openheid ontstaan. Het zelf-zijn kan zich steeds meer manifesteren, totdat het zich vóór de tijd in zijn eigen aard hervindt. Zo zijn er de stiltedagen in spontaniteit. Zo is er het leven. 

Lees hier de opzet van de stiltedagen zoals Douwe Tiemersma die als handreiking heeft gegeven.

Van een deelnemer:

“Er gebeurde zo ontzettend veel op de Stiltedag. Ik weet zo zeker dat ik dat niet kan bevatten. Toen ik ging zitten voelde ik pijn  en onrust op alle niveaus. Ik zocht de ruimte en de horizon aan alle kanten en alles kwam tot rust ik kon mezelf weer helemaal ervaren. Ik kon zelfs mediteren er kwam een gevoel van eenheid en er was stilte. Na afloop voelde ik geen pijn meer. Eigenlijk past alleen de Stilte me nog. Het is de Stilte die me heelt.”

Hieronder staan een paar foto’s van een Stiltedag.

Print Friendly, PDF & Email