Advaitagroepen

Welkom bij de Advaita Stiltegroepen.

Op een aantal plaatsen in Belgie en Nederland worden regelmatig stilte- en meditatie bijeenkomsten gehouden.

douwe-tiemersma-obit-kl print
Douwe Tiemersma

Advaitagroep Brugge was de eerste Advaitagroep. Zij heeft jarenlang intensief contact met Douwe Tiemersma onderhouden over de manier waarop een advaitagroep best werkt.

De groepen zijn zelfstandig.
Elke groep heeft een aparte webpagina.
Op de pagina van de plaats bij u in de buurt, kunt u zich opgeven, informatie inwinnen bij de coördinator van de groep of uzelf inschrijven voor een emailbericht als er nieuws is.

Meestal kunt U zich op de emaillijst van de coördinator laten zetten voor nieuws over de volgende bijeenkomst.

Meer informatie over de achtergrond van de advaita-stiltegroepen en de opzet ervan, zoals aangegeven door Douwe Tiemersma kunt u vinden onder het menu item ‘ De Opzet ‘

Over meditatie
Dit stukje is geschreven door Douwe Tiemersma, de inspirator van deze stiltegroepen.
Meer informatie over Douwe Tiemersma en zijn werk vind u op zijn website http://www.advaitacentrum.nl

Jezelf en de wereld herkennen als Openheid

Meditatie is de sfeer van de eigen geest en het eigen bewust-zijn leren kennen en laten ontplooien: de aandacht naar binnen laten gaan, de geest tot rust laten komen, de eigen situatie (vooral de geestelijke processen) leren kennen, alles laten transformeren en loslaten.

Dit gebeurt in een zittende meditatiehouding, maar ook in het meditatieve lopen. Daarbij is steeds een open aandacht belangrijk.

Doel van meditatie is het oplossen van beperkende egostructuren, waardoor een totale harmonie en openheid mogelijk wordt (a-dvaita).

Email en nieuwsbrief

De emailadressen worden niet verzameld. Het automatische emailsysteem van de website zorgt ervoor dat U alleen informatie ontvangt waarvoor U zich opgegeven heeft. U kunt zich ten alle tijde zelf uitschrijven door de aanwijzingen, welke onderaan elke email vermeld staan, te volgen.

Algemeen emailadres Advaitastiltegroepen: info@advaitastiltegroepen.net

Verzonden Nieuwsbrieven:

Print Friendly, PDF & Email